Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Advies

Bij Hondenschool Alfa kunt u ook terecht voor een degelijk en goed onderbouwd advies. Of dit nu betrekking heeft op het aanschaffen van een nieuwe pup, een reeds volwassen (asiel)hond of op het terrein van professioneel advies bij alle voorkomende (gedrag)problemen. Ook voor het verzorgen van puppy testen c.q. puppy karakter testen, bent u bij Hondenschool Alfa aan het goede adres. Fokkers kunnen advies inwinnen betreffende het socialiseren van de puppy’s vanaf de geboorte om beginnende gedragsproblemen te voorkomen.

Advies bij (beginnende) gedragsproblemen

Wacht niet tot het escaleert! Het aanpakken van gedragsproblemen in een vroeg stadium voorkomt escalatie gevolgd door een lange periode van ombuigen van het ongewenste gedrag naar gewenst gedrag. Door een snelle aanpak zijn in de regel slechts enkele privé sessies nodig. Helaas wordt bij een beginnend gedragsprobleem maar al te vaak informatie ingewonnen bij kennissen en buren en/of wordt er zelfs ongevraagd “advies” gegeven. Helaas hebben deze “adviezen” weinig tot geen effect of verergeren het “probleem” alleen maar. Dit heeft te maken met het feit dat de motivatie van de hond om het ongewenste gedrag te laten zien niet deskundig onderzocht is.  Hierdoor wordt niet de oorzaak maar worden de symptomen aangepakt . Gevolg: nog grotere problemen. Een bekend voorbeeld:  puppy’s en puberhonden worden vaak door de omgeving en/of door hun eigenaren als dominant ervaren terwijl dominantie nooit  aan de orde is tussen mens en dier!  Veel dieren worden dan ook vaak verkeerd begrepen met alle gevolgen van dien. Veel informatie over dit onderwerp kunt u krijgen door o.a. het boek “Dominantie: Feit of Fictie” van Barry Eaton. Op dit moment is het boek alleen in het Duits  verkrijgbaar.

Voor meer informatie klik op de desbetreffende link in de rechter hoek bovenaan deze pagina of neem direct contact met ons op.

"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden