Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Gedragstherapie

Hondenschool Alfa is gaat verder onder de naam My Dogs Mind

Tijd voor verandering met de kennis van 2017…………..

___________________________________________

De afdeling Gedragstherapie voor Honden is een speciale afdeling binnen Hondenschool Alfa. Gedragsproblemen bij honden zijn die problemen die voor u, uw omgeving en/of andere honden of voor de hond zelf een probleem zijn. Voorbeelden van probleemgedrag is o.a. hond- hond- en/of hond- mens- en/of hond- kind agressie, angst, bijten, niet alleen kunnen zijn, uitvallen, voederbaknijd, poep eten, verlatingsangst etc. Honden kunnen door verschillende en/of meerdere oorzaken enkele of meerdere gedragsproblemen ontwikkelen. De oorzaken zijn zeer divers en kunnen o.a. zijn; het niet goed begrijpen van de hond en omgekeerd, hormonaal, trauma, conditionering; zowel vanuit de eigenaar als de hond, voeding  Marian de Lange is vanaf 1998 gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut en heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van het analyseren van het probleemgedrag als zowel het coachen/begeleiden van hond en eigenaar. Zij hheeft hiervoor een geheel eigen aanpak en onderscheidt zich hier dan ook in.

Individuele Gedragsbegeleiding

Als de hond een gedragsprobleem heeft ontwikkelt is niet alleen de hondeigenaar ongelukkig met de situatie, maar ook de hond! Bij Hondenschool Alfa is het mogelijk om één op één gedragsbegeleiding te krijgen. De holistische kynologische gedragstherapeuten Marian de Lange, en Olga Vrouwenvelder zijn verantwoordelijk voor de afdeling gedragstherapie binnen Hondenschool Alfa. Zij werken volgens een zeer speciale  eigen visie, met de kennis en inzichten van de nieuwste ontwikkelingen.  De Holistische Kynologisch Gedragstherapeuten van Hondenschool Alfa verwijzen meestal eerst door naar de dierenarts om medische oorzaken uit te sluiten.

De Taal van de Hond

Om plezierig naast en met honden samen te kunnen leven is een goede communicatie tussen mens en hond noodzakelijk. Wrijving ontstaat omdat mens en hond verschillende talen spreken en dat de mens verwacht dat de hond de mens begrijpt. Het niet begrijpen van elkaar kan, niet alleen bij mensen maar ook bij honden problemen geven in het gedrag naar elkaar en kan, indien dit niet tijdig gesignaleerd wordt, probleemgedrag worden, zoals bijvoorbeeld  agressie tegen mensen, kinderen of ander honden, angst, onzindelijkheid en onnodig blaffen. Deskundig kynologisch advies, hulp zijn dan geboden om het gedrag van de hond in goede banen te leiden en het leven samen weer prettig te maken.

Aanbod binnen Gedragstherapie

Naast individuele  holistische kynologische gedragsbegeleiding begeleiden wij sociale belevingswandelingen. In deze wandelingen leren de eigenaren in te zien, dat honden continu in dialoog zijn met elkaar, met de omgeving en met de mens. Hond eigenaren vinden aansluiting bij de hond en leren weer het samen beleven, bovendien krijgen ze tijdens deze wandelingen meer inzicht in het gedrag van de hond, leren De Taal van de Hond beter te begrijpen. Stress signalen te herkennen.

Bach-Bloesems kunnen bij bepaalde gedragsproblemen worden ingezet ter ondersteuning bij de gedragstherapie. Marian de Lange is Bach-Bloesem en Bowen therapeut, Tevens werkt Marian de Lange met Essentiele Oliën van Young Living Oils

Kennis is van groot belang bij de aanpak van gedragsproblemen en het voorkomen van gedragsproblemen! Werken aan vertrouwensband en respect!!

Meer  weten?

Klik op de betreffende link rechts op deze pagina. Heeft u na het lezen nog vragen? Schroom niet! Bel en/of mail ons. Werken aan relatie en vertrouwen opbouwen is het antwoordt!!

 

"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden