Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Mindfulness voor Honden

Met ingang van januari 2012 is er binnen Hondenschool Alfa een aparte afdeling, Mindfulness voor Honden, opgezet. Voor mensen is Mindfulness een beproefde methode om te leren omgaan met stress, pijn en ziekte. Boeken, seminars en trainingen leren ons bewust aandacht te hebben voor lichaam en  geest en voor het leven in het hier en nu. Bekende mindfulness oefeningen zoals: het met volle aandacht eten van een rozijn, leren ons bewust te worden van al onze zintuigen. Soms worden dieren aangewezen als voorbeeld van wezens die volledig in het hier en nu leven. Helaas is dit zeker niet altijd het geval. De meeste honden hebben geen tijd voor het hier en nu. Ze zijn te gestrest om ontspannen in het leven te staan, ze bouwen voort op aangeleerde angsten en negatieve ervaringen uit het verleden.  Ze hebben overlevingsstrategieën ontwikkeld  waarbij er geen tijd is voor volledige aandacht…

Mindfulness voor Honden

Een directe vertaling van Mindfulness naar honden lijkt onmogelijk, maar met de juiste aanpassingen is deze methode ook bruikbaar voor honden. Het toepassen van Mindfulness voor Honden heeft fantastische resultaten opgeleverd; bij honden die agressie vertonen, continu aandacht vragen, hyperactief of juist apathisch zijn, verandert gestaag, onder invloed van de dagelijkse mindfulness momenten, het gedrag met als bonus: de verbetering van de relatie tussen hond en baas.

Meer weten? Interesse?
Wij bieden u een drietal Mindfulness cursussen aan. Deze praktische cursussen zijn zowel individueel als in groepsverband te volgen. Individueel duurt de cursus ongeveer de helft van de aangegeven tijd.

Voor meer informatie klik op de betreffende link in de rechter bovenzijde van deze pagina.

 


"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden