Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Puppy Begeleiding

Een puppy begeleiden, opvoeden tot een stabiele, zekere, gelukkige hond is een intensieve taak. Mede door onze drukke maatschappij, de omgeving en de overheid die de verantwoordelijkheid van het gedrag van de hond bij de eigenaar legt.  Indien u dit wenst kunt u advies krijgen welke puppy boeken voor de opvoeding en begeleiding van belang zijn.

Om u en uw pup zo goed mogelijk te begeleiden leveren wij maatwerk en begeleiden wij de groepen met twee ervaren Holistisch Kynologisch gedragstherapeuten. Hierdoor is er persoonlijke aandacht en begeleiding voor iedere hond/eigenaar combinatie. Stress herkenning, ook bij puppy’s,  is bij Hondenschool Alfa een essentieel onderdeel in alle lessen. Door het herkennen van stress signalen kunt u succesvoller op het gedrag inspelen, is er meer begrip tussen hond/eigenaar waardoor u zorgt voor een optimale vertrouwensrelatie.

Net als bij  mensen is het voorkomen van te veel positieve en negatieve stress van belang voor een gezond lichaam. Clarissa van Reinhart en Martine Nagel hebben hier een zeer verhelderend boekje over geschreven wat wij iedereen van harte kunnen aanbevelen. Vraag uw instructeur voor informatie.

Hondenschool Alfa is S.A.T.S. gecertificeerd. Wij werken uitsluitend met positieve trainingstechnieken/methoden en de natuurlijke communicatie signalen van de hond. Het gaat er bij de opvoeding uiteindelijk om dat hoe beter en sneller u uw hond leert “lezen”, hoe beter u uw hond kan begrijpen, hoe beter u met hem kan samen werken.

Met betrekking tot spelen leren wij u wat nog spel is en wanneer u het spel tussen honden onderling en/of tussen hond en begeleider moet afbreken en waarom. Ook het onderdeel “Speuren” c.q. “Neuswerk”,  wordt in onze puppy cursussen verwerkt. “Neuswerk” zorgt voor mentale stimulatie en het brengt het lichaam snel tot rust bij opwinding en/of stress.

Met het bovenstaande geven wij aan dat wij staan voor het begeleiden van uw pup tot een stabiele gezonde hond met een gezonde stress balans. We werken aan de relatie en hechten geen waarde aan het aanleren van kunstjes, Veiligheid en Vertrouwen daar gaat het om.

"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden