Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Recreatie & Hondensport

In Nederland wordt veel hondensport bedreven. Hondensport zoals Behendigheid, Flyball en Speuren hebben nog steeds bij menige hond eigenaar een zeer positief imago. Dit positieve imago komt mede door het feit dat de honden tijdens het beoefenen van de hondensport vaak vrolijk ogen; ze hebben er ogenschijnlijk plezier in. Helaas is dit vaak uiterlijk schijn. Het is een bekend feit dat als er met tempo en prestatie druk gewerkt wordt, de hond naar wedstrijden meegenomen wordt met als doel bekers winnen, het negatieve stress niveau van de hond extreem verhoogd wordt met alle gevolgen van dien.

Hondensport zonder Negatieve Stress

Bij Hondenschool Alfa kan men hondensport bedrijven op een manier waarbij o.a. met het individuele stress niveau van de hond rekening wordt gehouden. Geen enkele hond is gelijk, ook het stress niveau van iedere hond is verschillend. Net zoals bij mensen. Ook tijdens deze lessen wordt dus maatwerk verricht. Niet de beker of het resultaat telt maar het contact met de eigenaar en of de hond plezier beleeft aan de oefeningen en de sport zonder dat zijn stress niveau verhoogd wordt. Dit kan dan inhouden dat de ene hond sneller vorderingen maakt dan de andere hond maar dat zij beiden wel even veel plezier in de sport houden en negatieve stress geen kans krijgt. Door te leren goed naar de hond te kijken, stress signalen te herkennen en goed te interpreteren, kunt u uw hond ook tijdens sport goed begeleiden.

Zoals bekend kan negatieve stress veel schade berokken aan de hond en de relatie hond/eigenaar. Wij adviseren u voor meer informatie over stress o.a. het boekje Stress bij Honden dat verkrijgbaar is bij Hondenschool Alfa. Onze erkende instructeurs zijn volledig geschoold in het herkennen van stress signalen en kunnen u tijdens de lessen ook aangeven of het stress niveau  te hoog wordt of acceptabel is; met andere woorden of  de stress die de hond ervaart onder positieve of negatieve stress valt.

Wilt u meer inhoudelijke informatie over een onderdeel van recreatieve hondensport?

Klik op de betreffende link op deze pagina.

"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden