Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Workshops & Lezingen

Inzicht in het Gedrag van de Hond is dé belangrijkste sleutel voor een hond zonder gedragsproblemen. Hondenschool Alfa heeft een groot aanbod workshops en lezingen die u gelijktijdig met het volgen van een cursus of apart kunt volgen om het inzicht in het gedrag van de hond, uw hond, te vergroten. Door inzicht in het gedrag wordt het opvoeden van de hond in alle leeftijdsfase eenvoudiger wordt en ook de band tussen eigenaar en hond verbeterd, geoptimaliseerd. Hoe beter men de hond begrijpt wat hij bedoeld hoe eenvoudiger het is om te hond te trainen, goed gedrag aan te leren en ongewenst gedrag te verminderen of geheel te verhelpen. Meer inzicht in het gedrag van de hond kan ook gedragsproblemen door communicatie stoornissen tussen eigenaar en hond voorkomen.

Bijna alle workshops & lezingen die u op deze pagina staan hebben wel met gedrag te maken en dit zal dan ook in ieder onderdeel op een andere manier toegespitst op het onderwerp aan de orde komen.

Kind en Hond

Wij hopen ook veel (aanstaande) ouders en kinderen op onze speciale workshop & lezingen te mogen ontvangen en wel speciaal voor de Workshop “Minder Bijtincidenten”. Doordat ook kinderen de Taal van de Hond niet kennen en niet weten hoe een hond communiceert komen er veel bijtincidenten voor. Veel kinderen zijn angstig voor honden omdat ze gewoonweg niet weten hoe ze met een hond om moeten gaan. Dat is jammer en niet nodig. De hond is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en daarom is het ook maar beter er goed mee om te leren gaan. Net als met het verkeer hoort omgang met honden volgens ons bij de opvoeding van het kind. Preventie is beter dan genezen zowel geestelijk als lichamelijk.

Op alle workshops wordt zowel algemene als individuele informatie gegeven. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Alle workshops worden gegeven door een erkende en ervaren gedragstherapeut/instructeur van Hondenschool Alfa. De workshop “S.A.T.S.” en de introductie cursus “Blachbloemsems voor uw hond?” worden uitsluitend gegeven door gedragstherapeut, instructeur, trainer, coach, S.A.T.S. instructeur en Bach- Bloesemtherapeut Marian de Lange.

Wilt u meer inhoudelijke informatie betreffende een lezing of workshop klik dan op de onderwerpen rechts bovenaan deze pagina. Wilt u advies welke workshop of lezing voor u en uw hond van belang is en/of wilt u, om wat voor reden dan ook, individueel advies? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier."Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden