Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Bach-Bloesemtherapie

Bach-Bloesem Remedies, bach-bloesemtherapie, kunnen een zeer waardevolle bijdrage leveren bij de behandeling van een hond die innerlijk niet in evenwicht is. Niet in evenwicht zijn uit zich o.a. door afwijkend gedrag en soms door fysieke verschijnselen; bijvoorbeeld diarree of huiduitslag. Bach Bloesem Remedies kennen geen bijwerkingen, werken niet verslavend en kunnen zonder problemen naast andere vormen van medicatie worden gegeven. Ze zijn dus een welkome aanvulling op de “gereedschapskist” van zowel hondengedragstherapeuten als eigenaar!

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?

Dr. Edward Bach, arts en bacterioloog, had in de jaren twintig een zeer lucratief lopende praktijk in Wales. In 1930 ging hij op zoek te gaan naar een geneeswijze die, anders dan de tot dan toe bestaande geneeswijzen, zou helen zonder enige verstoring of beschadiging van de patiënt. Hij slaagde hierin door 38 helende bloesemremedies te vinden en te ontwikkelen.

Bach-Bloesem bij gedragsproblemen

 Oorspronkelijk werden Bach Bloesem Remedies gebruikt voor de behandeling van mensen. Inmiddels gebruiken wereldwijd vele hondengedragstherapeuten Bach Remedies met groot succes bij de behandeling van allerlei stoornissen en gedragsproblemen bij honden.

De verschillende remedies en hun werking. Er zijn 38 remedies. Elk remedie is een vloeibaar extract van een specifieke bloem of bloesem. Er is één uitzondering: Rock Water is geen bloesemextract maar een bronwater. Elke remedie past bij een verschillend karakter en/of een specifieke gemoedstoestand. Zo is er een remedie die bruikbaar is wanneer er sprake is van angst voor concrete dingen, zoals onweer, harde geluiden of onbekende honden (Mimulus). En een andere remedie die helpt bij overdreven geldingsdrang / dominant gedrag (Vine). Bij het uitzoeken van passende remedies kijkt de therapeut zowel naar symptomen (bijvoorbeeld de hond vlucht wanneer het onweert), als naar de algemene karaktereigenschappen van de hond en naar mogelijke achterliggende oorzaken van het gedrag. Een mix van een aantal remedies is het meest effectief.

Rescue Remedie

De Rescue Remedie, de 39ste remedie, is een zorgvuldig samengestelde mix van 5 van de 38 remedies die is bedoeld voor gevallen waarin sprake is van geestelijk of lichamelijk trauma (bij paniek, grote schrik, verwonding etc.). Het is deze remedie die wij binnen de gedragstherapie met succes vaak inzetten.

Essentiele oliën en de Bodyscan

"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden