Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Sociale Belevingswandeling

Hondenschool Alfa gaat verder onder de naam ‘My Dogs Mind’

___________________________________________

De sociale belevingswandelingen voor honden, is een unieke vorm van werken. Aan deze sociale belevingswandeling kunt u deelnemen als u  een individuele begeleiding/ coaching bij ons volgt. Alle  sociale belevingswandelingen worden begeleid door Marian de Lange en/ of Olga Vrouwenvelder.

Waarom een sociale belevingswandeling?

Zodat de eigenaar weer aansluiting kan vinden bij de hond en de hond de mogelijkheid krijgt om vanuit zijn eigen kern te kunnen leren. Marian en Olga zullen continu faciliteren zodat leren ook werkelijk kan ontstaan. Wat er geleerd wordt is op het moment ingewikkeld vast te stellen, maar zal op langer termijn zichtbaar worden. U als eigenaar zult gaan merken dat de hond anders omgaat met situaties als voorheen. We geven inzichten in het gegeven dat honden continu in dialoog zijn en enorm snel kunnen schakelen, wanneer u deze vaardigheden zelf beter leert zien, kunt u zelf de hond goed begeleiden, door continu te zorgen dat de hond maar ook uzelf van iedere beleving leert.

Bij begeleidingen/ coaching komen wij vaak problemen tegen met honden die minder sociaal gedrag vertonen naar soortgenoten. Dit kan zich uiten door reactief gedrag naar andere honden, dit kan onstaan door bijvoorbeeld enorme angst voor soortgenoten. trauma, frustratie e.d. Onze ervaring is, dat door reactief gedrag van mensen vanuit de omgeving een grote druk ligt op  hondeneigenaren met een reactieve hond. Om ook deze honden en eigenaren weer een wat prettiger, ontspannen wandeling te laten ervaren, zijn de sociale belevingswandelingen heel geschikt. U kunt zich volledig richten op uw hond, zonder dat u zich verplicht voelt om u te verantwoorden naar de omgeving.

Tijdens de sociale belevingswandeling
Tijdens deze wandeling is het de bedoeling dat de honden met elkaar lopen (aan de lijn) en (opnieuw) met elkaar leren communiceren. Bovendien is een heel belangrijk aspect van de wandeling dat u leert faciliteren zodat de hond van iedere ervaring kan blijven leren. Deze ervaringen kunnen o.a. zijn: onderzoek van de omgeving, onderzoek van soortgenoten, onderzoek van u als eigenaar, onderzoek van de medemens. Overal is informatie beschikbaar, u leert in te zien hoe subtiel honden alle informatie in zich opnemen en tot zich door laten dringen, hiervoor moeten ze wel de mogelijkheid krijgen, daar zullen we u graag in begeleiden, kunnen zien wat honden nu werkelijk doen….. Hierdoor leert  u veel meer samen te werken met de hond, waarbij het een logisch gevolg is dat de hond ook samenwerkt met u.

 Veiligheid

Natuurlijk gaat de veiligheid boven alles. We introduceren per wandeling niet meer dan één nieuwe hond in de groep. Wanneer de groep weer rustig is, kan er weer een nieuwe hond mee! Er wandelen per keer 5 tot 10 honden mee! Voor de continuïteit in de groep is het belangrijk dat u elke week komt of iedere 14 dagen!

ALGEMENE INFORMATIE

Voor de wandelingen kunt u kiezen uit 5 wandelingen (kunt u 6 weken over doen) of 10 wandelingen ( kunt u 12 weken over doen), deze betaald u vooraf.

Voor Prijs en Data informatie klik op betreffende link.

"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden