Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Marian de Lange

Hondenschool Alfa gaat verder onder de naam ‘My Dogs Mind”

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mijn naam is Marian de Lange. Ik ben o.a. gecertificeerd S.A.T.S. trainer, geregistreerd kynologisch gedragstherapeut, Bach-Bloemsem therapeut, Essentiële Oliën Therapeut , gecertificeerd ID TR TE (Opleiding van Turid Rugaas tot International Pett Dog Trainer off Europe) Holistisch EMDR therapeut, Bowen therapeut voor mensen en honden en human and animal health coach. Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden,  van hond en hond eigenaren door mij te richten op relatie, ontwikkeling en groei.  Via mijn Holistisch praktiserend Kynologisch centrum, (Hondenschool Alfa) MY DOGS MIND, bereiken we een groeiende groep mensen die  hun hond zeer weloverwogen en bewust begeleiden. In mijn recente opleiding  2014 en 2015 Learning Animals, Learning Dog en Learning Human voelde het eindelijk als thuiskomen.

Samen met mijn 4 kinderen woon ik in Ede Thijs, geboren in 1999, Tanne is van 2002 en mijn tweeling Rinske en Frans zijn geboren in 2004. Een zeer groot deel van mijn tijd besteed ik met veel plezier aan mijn kinderen. De opvoeding en hun hele ontwikkeling vind ik bijzonder fascinerend waarbij ik veel overeenkomsten zie met de begeleiding van honden n.l. veiligheid,  betrouwbaarheid en meebewegen daar waar nodig is.

Mijn dieren zijn: Puck (mei 1998) een kruising herder reu , Fieke een golden retriever ( jan 2011) Luca duitse herder ( 2009) 6 poezen Maxi, Tijger, Vriendje, Meisje, Bink en Beer.  Mijn grote liefde en eerste zelf opgevoede hond Macho is 10,5 jaar geworden, helaas heb ik hem moeten laten inslapen. Ook mijn lieve rottweiler Boelie heb ik op 10,5 jarige leeftijd moeten laten gaan. Beide honden hebben een grote rol gespeeld met de keuzes en zoektocht naar het omgaan met honden…………

Ik wilde altijd al wat met dieren en het liefste wilde ik dierenarts worden. Omdat dat in die tijd voor mij te hoog gegrepen was wilde ik in 1988 in Barneveld de opleiding dierverzorging gaan doen. Helaas werd ik 2 maal uitgeloot en ben ik maar de complete kappersopleiding  gaan doen. Binnen de kortste tijd was ik bedrijfsleidster. Het gevoel om iets met dieren te doen bleef maar knagen en ik ben in mijn vrije tijd naast mijn functie van bedrijfsleider in 1992-1994 stage gaan lopen bij de  dierenassiel de Wagenrenk. In 1994 heb ik mijn baan als bedrijfsleidster opgezegd om  Beheerder te worden van dierenasiel de Wagenrenk. Tot 2000 heb ik dit met veel plezier gedaan. In deze periode ben ik  tegen veel hondenproblemen aangelopen. Ik ben zeer geïnteresseerd geraakt in het ontstaan, het hoe en waarom en wat te doen bij probleemgedrag. Veel verschillende honden heb ik mogen kennen en observeren in hun zijn. waarbij ik mij alrijd gericht hebt op het werken en herstellen van vertrouwen in alle rust en tijd die de hond (en) nodig had(den).

In 1993 ben ik samen met een vriendin Hondenschool Alfa gestart. Mede door mijn werk in het dierenasiel was duidelijk geworden dat er behoefte was aan een goede begeleiding voor de kersverse hondeneigenaren. Uit deze idealistische overweging is in 1993 Hondenschool Alfa opgericht. Eerst alleen voor geplaatste asielhonden, later ook voor nieuwe puppy eigenaren. Deze hebben aangegeven graag verder te gaan en de uitbreiding naar gehoorzaamheidstrainingen was gelegd. Mede door onze enthousiaste cursisten zijn we ook andere trainingen gaan geven.

In 1998 ben ik geslaagd voor mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut via het van Hall instituut (heet nu DogVision). Vanaf 1999 heb ik binnen Hondenschool Alfa een afdeling gedragstherapie. Leidt mensen op voor instructeur en ontwikkel mijn eigen trainingsmethodieken. Na mijn opleiding tot gedragstherapeut voor honden, in 1998, heb ik van 1999 – 2000 stage gelopen bij Theo Rappard te Nijmegen. Vanaf 1998 – 2004 heb ik ook meegelopen met zijn resocialisatie groepswandelingen. Alles wat ik in theorie had geleerd kon ik onder zijn leiding en begeleiding, in de praktijk uitvoeren. Hij is helaas overleden maar ik ben hem zeer dankbaar dat hij mij die kans heeft geboden. Doordat hij mij bij alles betrok heb ik heel veel bijzondere en leerzame ervaringen opgedaan. Bij Theo Rappard heb ik geleerd anders naar honden te kijken. De lichaamstaal van de hond in één keer in je opnemen, niets aan je aandacht te laten ontsnappen! Zijn passie was o.a. kennis overbrengen. Dit is een onderdeel van mijzelf geworden. De unieke groepswandelingen die hij begeleidde kon ik gelukkig overnemen.

Vanaf 1990 heb ik heel veel verschillende vormen van instructie cursussen voor honden, seminars en andere opleidingen gevolgd. Mijn opleidingen tot kynologische instructeur en kynologisch gedragstherapeut heb ik onder andere gevolgd bij: Dierenbescherming, LOI, Martin Gaus, O&O, Van Hall Instituut, DogVision, Turid Rugaas, Gerd Kohler, Kayce Cover, I.P.O. Barneveld en nog vele anderen. De lijst van opleidingen met betrekking tot opvoeding, training, hondengedrag etc. is te lang om hier te vermelden. Wilt u deze inzien klik dan op  mijn CV . Het geeft een duidelijk beeld van het niveau van de hondenschool en wat wij nastreven en waar wij voor staan. In 1992 ben ik in aanraking gekomen met Bach-Bloesem remedies en heb mij eerst fel afgezet tegen deze vorm van ondersteunende therapie. Het is tenslotte niet wetenschappelijk bewezen. Ik heb ze lang in de kast zien staan, weggooien heb ik nooit gedaan! Na vele jaren stelt iemand mij voor de Rescue-remedie te gebruiken bij een hond die volledig in zijn kennel is doorgedraaid. De hond werd binnen afzienbare tijd rustiger. Hier kon ik niet onderuit! Zelf  heb ik altijd gezegd:”Kijk  naar wat de hond je vertelt”. Nou, dat deed hij nu dus ook …. Omdat Bach-Bloesems geen schade kunnen aanrichten heb ik veel ‘getest’ op asielhonden en voor mij onverklaarbare, verbazingwekkende en boeiende resultaten gezien. Inmiddels heb ik eel verschillende Bach-Bloesem cursussen gevolgd voor zowel mens als dier o.a. via TS- Products te Hardewijk deel 1 en 2. Ook de boeiende cursus Bach- Bloesems voor dieren bij Bianca Uittenboogaart heb ik met veel plezier gevolgd . Ik werk er graag mee tijdens de gedragstherapie. Ik zal nooit iemand pushen, mijn ervaring leert dat het vanzelf op je weg komt.

Continue in beweging

Binnen de hondenschool is er continu beweging, zelf ben ik steeds op zoek naar vernieuwing en verbetering, de laatste jaren heb ik mij uitgebreid verdiept in de communicatie tussen honden onderling en hoe honden communiceren met mensen. Daarnaast ben ik sinds juli 2006 gecertificeerd S.A.T.S. (Syn Alia Trainings Systems) trainer. S.A.T.S. bestaat uit veel aspecten wat een unieke aanvulling geeft op onze huidige technieken. Elke dag leer ik weer bij, een open mind is voor mij belangrijk!

Mijn eerste hond Macho wil ik nogmaals speciaal noemen. Mede door zijn handelen binnen een groep honden heb ik enorm veel geleerd over “het hond zijn”. Ook het samen leven in huis met Macho heeft mij veel inzicht gegeven in hoe je met honden omgaat. Ik heb zeer veel aan deze hond te danken. Hij heeft mede bepaald hoe mijn huidige werkwijze met honden is en ik heb zeer veel respect voor hem!

Tot slot, wat ik wil bereiken, dat hond en eigenaar  kunnen communiceren en elkaar respecteren of dit weer leren.

Marian de Lange

"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden