Trainingslocaties Veenendaal – De Klomp en Wageningen

Workshop Speuren

De workshop “Ook uw Hond wil Speuren!” is bedoeld voor iedereen die het prettig vindt om samen met de hond actief buiten aan het “werk” te zijn. Door met de hond te gaan speuren wordt het instinctmatige gebruik van de neus meer aangemoedigd. Juist omdat speuren instinctief gedrag is, is speuren voor alle honden een heerlijke uitdaging! Honden houden ervan om hun neus optimaal te gebruiken! Het geeft hen een enorme voldoening, bovendien ontspant “neuswerk” zijn lichaam. Overigens komt het speuren ook van pas bij de (recreatieve) hondensport. Denk bijvoorbeeld aan het onderdeel verloren zoeken, het sleepspoor in de jacht et cetera.

Wat leren u en uw hond tijdens de workshop?

Door middel van een logische opbouw met uitsluitend positieve trainingstechnieken, leren we de hond  o.a. een spoor, van een specifieke geur, te volgen, vermist persoon zoeken, kruiden aanleren om op te zoeken, verloren spullen van de eigenaar op zoeken. De “eigenaar” leert te werken met de wind en krijgt meer inzicht in de “Hondentaal”. Inzicht in verschillende moeilijkheden van de omgevingsfactoren waar de hond mee te maken krijgt.

Spannend aspect van de workshop blijft, dat de hond het werk moet doen. De eigenaar zal de signalen die de hond laat zien beter leren begrijpen en  interpreteren. De eigenaar leert ook dat de hond dit werk alleen moet doen en nauwelijks te sturen is, gewoonweg omdat wij mensen niet kunnen ruiken wat honden ruiken.

ALGEMENE INFORMATIE

Toelatingseisen: de hond heeft een tuig om en de hond is redelijk sociaal naar soortgenoten. We kunnen grote afstanden inbouwen, voor de hond zelf is het veel prettiger om zich ontspannen te voelen bij soortgenoten. Anders zijn de privélessen een betere optie.

Speuren bestaat uit deel 1,2,3,4 en 5. daarna wordt er 1x per maand met een groep gespeurd.

Locatie: bossen, omgeving Ede/ Bennekom/ Wageningen
informatie via :

www.mydogsmind.nl

"Niemand wordt met het recht geboren tegen een medemens of dier te zeggen: "Jij doet wat ik zeg, of ik zal jou pijn doen"
(Monty Roberts)

Copyright 2010 - 2018 - Hondenschool Alfa & KynoSupport - Sitemap - Algemene Voorwaarden